رییس دانشگاه اصفهان در بازدید از گروه صنعتی گیتی پسند، این مجموعه را تجلی رشد یافتگی در شرایط سخت دانست.
به گزارش وب سایت خبریuinews به همت معاونت پژوهش و فناوری و دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه و نیز به منظور تعامل و ارتباط موثر بین اساتید دانشگاه و صنعت و در جهت کمک به مشکلات موجود در صنایع کشور، هیات رییسه و جمعی از اساتید دانشگاه اصفهان از بخشهای مختلف گروه صنعتی گیتی پسند بازدید نمودند.
بنا به گزارش مذکور دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان این بازدید را فرصت مغتنمی دانست تا به جامعه ایرانی که می تواند در شرایط بحرانی و سخت رشد کند، بیشتر افتخار کنند. وی مجموعه گیتی پسند را تجلی رشد یافتگی در شرایط سخت دانست.
دکتر طالبی افزود: مجموعه ای که حدود 3600 اشتغال ایجاد نموده است، فعالیت های مرز دانش و با کیفیت این مجموعه در جهت رفع نیاز جامعه داخلی و همچنین صدور محصول به سایر کشورها با بهترین کیفیت، همواره باعث افتخار است.
رییس دانشگاه همچنین بیان داشت: دانشگاه و بخش خصوصی تا چند سال پیش نسبت به یکدیگر احساس بیکانگی می کردند. دانشگاه خود را موظف نمی دانست که به سراغ بخش خصوصی بیاید و بخش خصوصی نیز با یک نگاه محصول محوری، با این تفکر که دانشگاه مجموعه ای تئوری پردازی است و نمی تواند در عرصه تولید حرفی برای گفتن داشته باشد، سراغ دانشگاه نمی آمدند.
دکتر طالبی در ادامه افزود: در حال حاضر چند اتفاق مهم افتاده، نخست این که صنایع ما به سمت تولید دانش رفته اند و یک مرحله از تولید فناوری هم جلوتر هستند. سال های پیش بحث این بود که چگونه دانش و فناوری را از خارج وارد کنند ولی در حال حاضر نه تنها با مهندسی معکوس تکنولوژی وارد می کنیم بلکه خودمان طراحی و ایده های نو داریم که دیگران از ما می خرند و نمونه های آن در گیتی پسند انفاق افتاده و دانش تولید شده را صادر می کنیم.
رییس دانشگاه اصفهان تصریح نمود: این مهم نشانگر رسیدن بخش صنعت به دانشگاه است و از این طرف، دانشگاه که در مرز دانش حرکت می کرد و تولید علم می کرد به این نتیجه رسیده که این تولید خریدار دارد . ما نمی توانیم نسبت به مجموعه گیتی پسند نگاه دانشگاهی نداشته باشیم چرا که این مجموعه خود بک دانشگاه است.
دکتر طالبی همچنین اذعان داشت: این دانشگاه وقتی تکمیل می شود که بتواند کار مشنرک تعریف کند و بالعکس وقتی می توانیم بگوییم محصول ما که همان نیروی انسانی ایست در بازار کسب و کار نوآور است که بتواند در صنعت حرفی برای گفتن داشته باشد.
رییس دانشگاه ضمن معرفی ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان اظهار داشت: با ایجاد پهنه نوآوری دانشگاه محل حضور صنعت شده است و از دو سال پیش اعضای هیات علمی را نیز موظف کردیم که دو روز در صنعت حضور داشته باشند. وی تاکید نمود که 650 عضو هیات علمی دانشگاه آمادگی لازم برای ورود به صنایع را دارند و با کار عملی در صنایع می توانند با زبان صنعت صحبت کنند و از طرفی تحقیقات و پایان نامه ها را نیز به سمت مسئله محوری و کاربردی سوق دهند.
دکتر رسول رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در بازدید از مجموعه گیتی پسند اظهار داشت: صنایع ما به ناچار باید چشم به نیازهای جامعه و دانشگاه هم چشم به آینده بدوزد و مرزهای دانش را رصد کند. وقتی این دو چشم در کنار هم باشند، هم مرزها را درست می بینیم و هم نیازها را درست درک می کنیم.
دکتر رکنی زاده در ادامه افزود: در حوزهی ارتباط با صنعت و جامعه اهداف مشخصی ترسیم شده است که به آن رسیده یا بسیار نزدیک شده ایم. ازجمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تحقق 10 درصد افزایش در تعداد قراردادهای پژوهشی منعقد شده و خاتمه یافته، افزایش ارزش ریالی مبالغ جذب شده طرحهای پژوهشی نسبت به دورهی قبل، راه اندازی مراکز هدایت شغلی و کاریابیدا تخصصی، دفاتر نمایندگان صنایع در دانشگاه و همچنین شورای دانشجویی ارتباط با صنعت و جامعه. افزایش تعداد قراردادهای حمایت از پایان نامهها و رسالهها، افزایش تعداد تفاهم نامههای منعقد شده دانشگاه اصفهان با سایر ارگان ها و حضور موفق و نتیجه بخش بیش از 15 نفر از اعضای هیات علمی در طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت و جامعه نتیجهی این تلاش هاست. همچنین برای تسهیل انجام طرحهای پژوهشی، اقدامات و پیگیریهای مستمر در جهت تسهیل امور بیمه قراردادها از طریق دستگاههای ذیربط و وزارت عتف انجام شده است. پیاده سازی نرم افزار و اپلیکیشن ویرا برای مدیریت عرضه و تقاضای طرحهای پژوهشی نیز به عنوان یک نمونه مناسب و موثر خدمت رسانی مجازی به پژوهشگران انجام شده است
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در ادامه ضمن معرفی ناحیه نوآوری دانشگاه تصریح نمود: در راستای اهداف راهبردی دانشگاه اصفهان، ایجاد ناحیهی نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان در مساحت 32 هکتار و طراحی منظومهی خلق ارزش در دستور کار بوده و خوشبختانه به نتیجه رسیده است. این منظومه شامل بازیگران مؤثر زیستبوم کارآفرینی کشور شامل شبکههای سرمایهگذاری و شتابدهی، شبکههای مشاوره و منتورشیپ وشبکههای ارتباط مؤثر با کارآفرینان و نوآوران است. این منظومه فضاهای اشتراکی، کارگاهی، آزمایشگاهی، دفاتر خدماتی حقوقی و بازرگانی را برای حمایت از کسبوکارهای دانشبنیان و ارزشآفرین علمی در اختیار می گذارد. دانشگاه اصفهان بطور جدی به تقویت زیرساختهای فکری ضروری برای تقویت زیستبوم کارآفرینی (رویالتی، مالکیت فکری، سرمایهگذاری خطرپذیر، ...) و برنامه ریزی برای انتفاع از سرمایهگذاری در اسپینآفهای موفق در درازمدت می اندیشد.
دکتر میرخانی معاون اداری و مالی دانشگاه نیز بر تشکیل کارگروه مشترک تاکید و تصریح نمودند:
ناحیه نوآوری ما خواهان زیادی پیدا کرده است به همین خاطر برای راه اندازی کارگروه مشترک باید اقدام نمود.
معاون اداری و مالی دانشگاه افزود: اگر بخش خصوصی برای حل مشکلات صنایع از پتانسیل اساتید و دانشجویان ما استفاده کند، می توانند برای رفع مشکلات جامعه بسیار مفید و موثر باشند.
دکتر امیر حسین نوارچیان عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان نیز اظهار داشت: دانشگاه جامع اصفهان در زمینه تکنولوژی پلیمر یک ساختار چند وجهی دارد، از لحاظ آموزشی می توان به دانشکده شیمی و دانشکده مهندسی شیمی اشاره نمود که فعالیت های موثری در این زمینه دارند.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه سال هاست که گروه پژوهشی فناوری پلیمر را در دانشگاه تشکیل داده و تا کنون اقدامات موثری انجام شده است.
در سال 1396 به این نتیجه رسیدیم که ما در دانشگاه باید یک تشریک مساعی با انجمن صنایع پلیمر داشته باشیم و متعاقب آن اولین کلینیک صنعت پلیمر کشور را تاسیس کردیم که وظیفه آن خدمت رسانی به صنایع پلیمری در سراسر کشور است.
دکتر جواد راستی مدیر صنایع سرگرمی دانشگاه نیز اظهار داشت: جنس ارتباط دانشگاه با صنعت از دو مسیر است، یکی از مسیر دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه است که یا صنعت پروژه ای را تعریف می کند و یا هیات علمی ما پروژه یا نیازی را در صنعت تشخیص می دهد . حمایت از تیم های استارتاپی از مواردی است که روح ناحیه نوآوری بر این مبنا استوار شده است و در جهت حل مشکلات صنعت تلاش می کنند.
وی در ادامه این مهم که مجموعه های بزرگ صنعتی اصفهان در دانشگاه اصفهان پایگاهی داشته باشند را بسیار مبارک و میمون دانست.
دکتر راستی تصریح نمود: تاکید ما بر تیم های استارتاپی برای این است که دانشجویان ما تیم هایی تشکیل بدهند و بتوانند مشکلاتی که در صنعت بوده را حل کنند. همچنین راهکارهایی تدوین شود برای این که یا صنعت مشکلش را مطرح کند و این طرف تیم هایی را تشکیل بدهیم برای پاسخگویی به آن و یا تیم های دانشجویی که بتوانند نوآوری هایی در صنعت ایجاد کنند.
دکتر راستی بیان داشت: برای این که بدانیم کدام یک از این دو راه بین دانشگاه و گیتی پسند موثرتر است، پیشنهاد دکتر رکنی زاده مبنی بر ایجاد کارگروه مشترک بسیار مفید و موثر است.
گفتنی است در این برنامه بازدید، اساتید دانشگاه از نزدیک با انواع محصول در صنایع تاسیسات ساختمانی ، تاسیسات برودتی و حرارتی و شیمیایی و پلیمری آشنا شدند.
گروه صنعتی گیتی پسند بنیانگذار بزرگترین بخش خصوصی کشور در صنعت تاسیسات ساختمانی، سنگبنای آن را با راهاندازی مراکز تحقیقاتی پلیمر، مکانیک و برق و یکی دو واحد تولیدی، 22 سال پیش و با همراهی و همت تعدادی از جوانان مستعد و کوشای اصفهانی گذاشتند.
نیت قلبی و اندیشه راهبردی آنها، جلوگیری از خروج مواد خام نفتی از کشور، ایجاد اشتغال، تولید محصول ایرانی و برجسته کردن نام ایران در پهنه کره خاکی به ویژه در آسیای مرکزی و حوزه خلیج فارس بود.